Coronacrisis: HELP mee met deze acties

Elke dag worden er weer nieuwe coronabesmettingen geregistreerd, maar er ontstaan ook iedere dag weer hulpacties. De VLZ wil graag helpen door hulpacties die in de directe omgeving van Zeist worden opgezet, onder uw aandacht te brengen.

Diakonessenhuis
Het Diakonessenhuis in Utrecht bereidt zich voor op een mogelijk grote toestroom van patiënten met het coronavirus. Daarom vraagt het ziekenhuis (oud-) collega’s en mensen daarbuiten of ze willen helpen.

Het Diak zoekt met name verpleegkundigen met ervaring op de IC of recovery. Maar ook mensen met een medische achtergrond die op een andere manier ingezet kunnen worden, wordt gevraagd zich te melden via deze link:
https://www.diakonessenhuis.nl/nieuws/hulp-ziekenhuis
Voor de duidelijkheid: Het  gaat  hier alleen om Diakonessenhuis locatie Utrecht, NIET om locatie Zeist.

Heeft u mondkapjes of andere materialen die u aan het ziekenhuis wilt geven? Daar is het Diak natuurlijk blij mee! Mail aan communicatie@diakhuis.nl wat u precies wilt geven en hoeveel. Wij laten het aan het Diakonessenhuis om contact met u op te nemen, kom niet zelf naar het ziekenhuis om iets af te geven.

Boodschappendienst door Schaerweijde
Hockey- en golfvereniging Schaerweijde  heeft een boodschappendienst opgezet voor mensen in Zeist.

Wat kunnen wij voor u doen?
Als u boodschappen nodig heeft kunt u dit aan ons doorgeven (via e-mail, telefonisch en/of WhatsApp) en wij halen de boodschappen bij de lokale supermarkt/winkelier. Vervolgens zetten wij de boodschappen bij u voor de deur, we bellen aan en wachten op afstand totdat u alles naar binnen hebt gehaald.
• Besteld u in de ochtend, dan proberen wij in de middag te leveren.
• Hebben dingen spoed, vermeld dat dan, dan proberen we dit zo snel mogelijk te regelen.
• Bij voorkeur niet meer dan een boodschappentas vol bestellen.
• De betaling kan als volgt:
U krijgt een tikkie of betaalverzoek.
U maakt het direct na de boodschappen over.

Heeft u hulp nodig of wilt u hulp bieden, meld u dan met een berichtje aan bij verenigingsmanager Arnaud Schuurman via verenigingsmanager@schaerweijde.nl of via 06-14437760 (bellen en WhatsApp).

Bij vragen en/of onduidelijkheden over deze acties kunt u de VLZ rechtstreeks mailen. Ook als u andere acties via ons onder de aandacht wil brengen, stuur dan een bericht naar lyceumkwartier@gmail.com.