RAVU standplaats

Geactualiseerd: 9 oktober  2016

 

19 mei 2016 is de RAVU verhuisd naar de nieuwe standplaats aan de Jagerssingel. De nieuwbouw voorziet in een inpandige stallingsmogelijkheid voor zes voertuigen. Op de jagerssingel zijn matrixborden geplaatst om het verkeer te waarschuwen bij het uitrukken van de ambulances.

De officiële opening door burgemeester Jansen heeft plaatsgevonden op vrijdagmiddag 24 juni 2016. Voor deze feestelijke gebeurtenis waren ook de direct omwonenden van de RAVU uitgenodigd. Er was de gelegenheid om het prachtige nieuwe gebouw van de binnenkant te bekijken. Het duurzaam, uit houtskelet opgetrokken gebouw heeft 120 zonnepanelen op het Sedum-dak liggen.  Op de plaats van het voormalige verpleegsterspaviljoen is met behoud van oude monumentale bomen een prachtige binnentuin gerealiseerd.

De oude RAVU voorzieningen aan de Prof. Lorentzlaan zullen worden gesloopt. De vrijgekomen ruimte zal worden aangewend als parkeerplaats.

In vervolg op deze officiële opening is het bestuur van de VLZ op 16 september 2016 nogmaals op bezoek geweest bij de RAVU. Namens de wijk heeft het bestuur een ludiek cadeau aangeboden: een verkeersbord waarop is aangegeven dat het verboden is rechtsaf  te slaan (richting het Lyceumkwartier), bij het verlaten van het RAVU terrein.

verboden-rechtsaf